Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
551 Postów

()
Latający Holender
A no Uma jak chcesz to ci powiem dlaczego warto osiedlic w NL.
Kolejnosc dowolna:
-Nie ma polskiego ustroju politycznego i polskich politykow.
-Mniej chamstwa
-O wiele lepszy kilmat dla schorowanych na np.: astme.
-Lepsza opieka zdrowotna .
-Usmiechnieci ludzie na ulicach
-Rozwiazania socialne o jakich mozna sobie tylko pomazyc w PL.
-chyste ulica , chodniki
-Biurokracja zlikwidowana wrecz do minimum .
-Zarobki
-Lepsze drogi
-Architektura
-.....mogla bym tak dalej wymieniac ale nie mam czasu .
A czemu ty sie tu osiedlilas ?? tez byly plusy/powody twojego osiedlenia sie w NL podziel sie z nami tymi plusami .Ale jak widze to naprawde nie pasuje ci ten kraj to zapytam brutalnie .: Co tu jeszcze robisz jak tu ci tak zle ??Czemu jeszcze nie wrocilas do PL skoro to tak wspanialy kraj ?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ja mam tylko jedna prosbe do Polakow przebywajacych w Holandii! Jesli jestes prostakiem ,nie posiadasz wyksztalcenia minimum sredniego,jesli szczytem twoich ambicji jest praca w szkalrni lub zaliczanie miedzy udami kolejnego tureckiego "ksiecia",jesli sadzisz ze najwiekszym plusem pobytuw Nl jest dostep do "trawki" i tanie piwo...prosze a wrecz blagam wracaj do siebie na swoja ukochana wioske i nie rob nam wiecej wstydu w Holandii! I tak za ten kibel jakiego tutaj narobilo wiesniactwo z Polski wstydzic sie bedziemy jeszcze 20 lat ale moze na nasze dzieci nikt juz nie spojrzy jako na BYDLO Z POLSKI! Dziekuje
Zgłoś wpis
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
DLACZEGO WARTO OSIEDLIC SIE W HOLANDI I BELGII,,??? ODPOWIEM TAK ZEBY MOJ SYN MIAL DUZO LATWIEJ I LEPIEJW ZYCIU NIZ JA W POLSCE .
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Yes, yes, yes…….. nareszcie……
Ypsylon1: Ok.
Baileys: moj komentarz w przyszlym tygodniu.
Szarika idzie po raz pierwszy na kurs dla prawdziwych owczarkow niemieckich, a ja musze jeszcze dzis dojechac na koncert w rotterdamskim de Doelen, a poza tym przerobic statystyke; nasza najmlodsza konczy atheneum, cala rodzina studiuje aktualnie dzielnie statystyke, wszystko spadlo na mnie, bo jestem po kierunku technicznym
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Arkaszka napisał:
Ja mam tylko jedna prosbe do Polakow przebywajacych w Holandii! Jesli jestes prostakiem ,nie posiadasz wyksztalcenia minimum sredniego,jesli szczytem twoich ambicji jest praca w szkalrni lub zaliczanie miedzy udami kolejnego tureckiego "ksiecia",jesli sadzisz ze najwiekszym plusem pobytuw Nl jest dostep do "trawki" i tanie piwo...prosze a wrecz blagam wracaj do siebie na swoja ukochana wioske i nie rob nam wiecej wstydu w Holandii! I tak za ten kibel jakiego tutaj narobilo wiesniactwo z Polski wstydzic sie bedziemy jeszcze 20 lat ale moze na nasze dzieci nikt juz nie spojrzy jako na BYDLO Z POLSKI! DziekujeZgadzam sie w 100%Pozdro!!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Arkaszka napisał:
Ja mam tylko jedna prosbe do Polakow przebywajacych w Holandii! Jesli jestes prostakiem ,nie posiadasz wyksztalcenia minimum sredniego,jesli szczytem twoich ambicji jest praca w szkalrni lub zaliczanie miedzy udami kolejnego tureckiego "ksiecia",jesli sadzisz ze najwiekszym plusem pobytuw Nl jest dostep do "trawki" i tanie piwo...prosze a wrecz blagam wracaj do siebie na swoja ukochana wioske i nie rob nam wiecej wstydu w Holandii! I tak za ten kibel jakiego tutaj narobilo wiesniactwo z Polski wstydzic sie bedziemy jeszcze 20 lat ale moze na nasze dzieci nikt juz nie spojrzy jako na BYDLO Z POLSKI! Dziekuje

tak z ciekawosci
a co ciebie rozni od tych jak ich nazywasz prostakow
czyzby ten jacht
Zgłoś wpis
18 Postów
_ _
(__D)
Bywalec
"-Usmiechnieci ludzie na ulicach" malo takich ludzi widuje ... chyba ze zbakanych ale napewno sa milsi niz w pl
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Dag Lieve Baileys,
Obiecana czesc mojego komentarza (troche mi sie polepszylo, ale jeszcze kaszle i czuje sie ciagle fatalnie):
1. Baileys :"Nie ma polskiego ustroju politycznego i polskich politykow."
Zgadza sie. Na stepach Mongolii, czy w wilgotnym, monsumowym Bangladeszu tez nie ma polskiego ustroju politycznego i polskich politykow. Czy w zwiazku z tym warto osiedlic sie na stepach Mongolii, ewentualnie w Bangldeszu?
2. Baileys : ":Mniej chamstwa." Chamstwo nie zna granic, jest wszedzie. Tez w Holandii.
Baileys: "A czemu ty sie tu osiedlilas?"
Gaan we nu vrolijk pingpongen?
Raz jeszcze, topic: Czy warto osiedlic sie na stale w Holandii?, a nie: A czemu ty sie tu osiedlilas?
Dla scislosci: nie osiedlilam sie, zostalam po prostu na dluzej
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Uwazam ze nie warto skoro nasz kraj jest taki piekny !Jesli w naszym kraju polityka bylaby lepsza nie sadze aby tu tyle was siedzialo w NL poza tym ta POGODA tu to jakis koszmar koszmar koszmar! Ja jestem po studiach i to nie byle jakich studiowalam amerykanistyke w Krk a mimo to nie bylam w sanie znalezc odpowiedniej pracy dla siebie niestety Jestem w Hol. juz drugi rok mam zamiar odlozyc pieniadze i kupic sobie male miszkanie w tym roku w PL i zamieszkac tam juz na stale ! Po czesci oplaca sie tutaj byc przez wzglad na zarobki ale to tylko moja opinia czy ktos ja jeszcze podziela ?
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Dla jednej osoby bedzie warto osiedlic sie na stale w Holandii dla innej w Polsce..Nie mam takiego dylematu bo tu gdzie teraz mieszkam zyje Mi sie dobrze wiec..chyba jest ok A co bedzie czas pokaze bo moze sie osiedle na Dominikanie nigdy nic nie wiadomo Pozdrowki rozkminiacze
Zgłoś wpis

Bliżej nas